top of page

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Η επιχείρησή μας κατασκευάζει και πωλεί αποκλειστικά χειροποίητα κοσμήματα. Τα κοσμήματά μας κατασκευάζονται προσωπικά για τον κάθε πελάτη και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ο ίδιος θέτει με την παραγγελία του. Αυτό σημαίνει ότι κανένα από τα προϊόντα που περιέχονται στους καταλόγους μας δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημά μας, αλλά θα κατασκευαστεί εξατομικευμένα για τον πελάτη που θα το παραγγείλει.

Ο πελάτης επιλέγει το κόσμημα που επιθυμεί να αποκτήσει από τα δείγματα προϊόντων που υπάρχουν στους καταλόγους του e-shop μας. Κάτω από κάθε προϊόν υπάρχει περιγραφή των χαρακτηριστικών του, στην οποία αναφέρεται το βασικό υλικό από το οποίο θα είναι κατασκευασμένο το κόσμημα και η τυχόν επιμετάλλωσή του. Επιμετάλλωση είναι η επιφανειακή επικάλυψη του βασικού υλικού κατασκευής ενός κοσμήματος με στρώμα από άλλο, συνήθως πολύτιμο, μέταλλο (π.χ. χρυσό, ασήμι, ρόδιο). Ο πελάτης δεν έχει δυνατότητα επιλογής διαφορετικού βασικού υλικού κατασκευής από αυτό του δείγματος. Έχει όμως τη δυνατότητα να επιλέξει το υλικό επιμετάλλωσης, το οποίο θα προσδώσει στο κόσμημα και το αντίστοιχο χρώμα (π.χ. χρυσό ή ροζ χρυσό, μαύρο, ασημί.).

Ο πελάτης, αφότου επιλέξει το κόσμημα, εν συνεχεία θέτει τις ειδικότερες προδιαγραφές βάσει των οποίων θα κατασκευαστεί αυτό, όπως είναι οι διαστάσεις του, το υλικό επιμετάλλωσής του κ.λπ., ενεργοποιώντας τα αντίστοιχα εικονίδια προδιαγραφών που υπάρχουν κάτω από το δείγμα του κοσμήματος.

Η επιχείρησή μας προσφέρει, επίσης, στον πελάτη τη δυνατότητα να σχεδιάσει ο ίδιος το κόσμημα που θέλει να αποκτήσει. Το κατάστημά μας αναλαμβάνει να το κατασκευάσει για εκείνον κατόπιν συνεννόησης μαζί του που γίνεται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως περιγράφεται πιο κάτω. Στην περίπτωση αυτή ο πελάτης ορίζει το σχέδιο του κοσμήματος, το βασικό υλικό κατασκευής (χρυσός, ασήμι, χαλκός ή ορείχαλκος) και της τυχόν επιμετάλλωσής του (κίτρινος, ροζ ή λευκός χρυσός, ασήμι ή ρόδιο), καθώς και τις διαστάσεις του. Σε κάθε περίπτωση η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί για οποιονδήποτε λόγο να αποδεχθεί την παραγγελία. Η παραγγελία και η αποδοχή της αποδεικνύονται αποκλειστικά και μόνο εγγράφως.

 

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ

Η τιμή που αναγράφεται στους καταλόγους του e-shop κάτω από κάθε προϊόν είναι η τιμή του κοσμήματος, στην οποία περιλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ.

Στην περίπτωση που ο πελάτης ορίσει προδιαγραφές που αυξάνουν σημαντικά το κόστος κατασκευής του προϊόντος, αφότου ενεργοποιήσει το αντίστοιχο εικονίδιο της προδιαγραφής, θα εμφανιστεί κάτω από το προϊόν η νέα τελική τιμή του προϊόντος, στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο αναλογούν ΦΠΑ.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το κατάστημά μας αποστέλλει τα προϊόντα του σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό με την εταιρεία ταχυμεταφορών SPEEDEX.

Το κόστος αποστολής των προϊόντων βαρύνει τον πελάτη και υπολογίζεται αυτόματα πριν από την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Για παραγγελίες άνω των εκατόν πενήντα (150,00) ευρώ, όταν η αποστολή είναι στην Ελλάδα, ο πελάτης δεν βαρύνεται με έξοδα αποστολής.

Το κόστος αποστολής ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο για περιοχές όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Ο πελάτης μπορεί να ενημερωθεί για το ακριβές κόστος πριν αποστείλει την παραγγελία του, επικοινωνώντας με το κατάστημά μας στο info@xaraderveni.com.

Το κατάστημά μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αύξηση του κόστους αποστολής λόγω αλλαγής του τιμοκαταλόγου της εταιρείας SPEEDEX μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας από τον πελάτη.

 

ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ

Α) Για αγορές προϊόντων από τους καταλόγους του e-shop μας

Αφότου ο πελάτης ολοκληρώσει την παραγγελία του, επιλέγοντας το προϊόν και θέτοντας τις προδιαγραφές του, προχωράει σε πληρωμή του τιμήματος της αγοράς με τον αναλογούντα ΦΠΑ και των εξόδων αποστολής, εφόσον τον βαρύνουν. Η επιχείρησή μας υποχρεούται να εκτελέσει την παραγγελία και να παραδώσει στον πελάτη το προϊόν μόνο υπό τον όρο της προηγούμενης ολοσχερούς εξόφλησης από αυτόν των ως άνω οικονομικών του υποχρεώσεων.

Οι παραγγελίες παραδίδονται στον πελάτη το αργότερο σε 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα που θα πληρώσει.

Β) Για παραγγελίες κατασκευής κοσμημάτων που σχεδιάζει ο πελάτης

Ο πελάτης εκδηλώνει αρχικά το ενδιαφέρον του να παραγγείλει στην επιχείρησή μας την κατασκευή ενός κοσμήματος αποστέλλοντας σχετικό μήνυμα στο e-mail της επιχείρησής μας, στο οποίο πρέπει να αναφέρει υποχρεωτικά το είδος του κοσμήματος (π.χ. δαχτυλίδι, σκουλαρίκια, κ.λπ.), το βασικό μέταλλο από το οποίο επιθυμεί να κατασκευαστεί (π.χ. χρυσός, ασήμι, κ.λπ.), αν θα υποστεί επιμετάλλωση και με τι υλικό (π.χ. με ροζ χρυσό, ασήμι κ.λπ.), τις διαστάσεις του και τα λοιπά χαρακτηριστικά του κοσμήματος. Με το μήνυμά του μπορεί επίσης να μας στείλει κι ένα πρόχειρο σχέδιο του κοσμήματος που θέλει να αποκτήσει. Ακολούθως, η επιχείρησή μας επικοινωνεί με τον πελάτη μέσω e-mail για να ζητήσει τυχόν επιπλέον στοιχεία ή διευκρινίσεις σχετικά με την κατασκευή και για να του γνωστοποιήσει το κόστος κατασκευής, τα έξοδα αποστολής και τον χρόνο παράδοσης του κοσμήματος.

Αφότου οριστικοποιηθούν μεταξύ του πελάτη και της επιχείρησής μας οι προδιαγραφές, η τιμή και ο χρόνος παράδοσης του κοσμήματος, η επιχείρησή μας αποστέλλει με e-mail στον πελάτη την τελική φόρμα παραγγελίας συμπληρωμένη με τα παραπάνω στοιχεία. Εντός των επόμενων δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών πελάτης θα πρέπει: α) αφότου ελέγξει τη φόρμα παραγγελίας, να εγκρίνει το περιεχόμενό της και να αναθέσει στην επιχείρησή μας την εκτέλεση της συγκεκριμένης παραγγελίας, συμπληρώνοντας σε αυτήν τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία διεύθυνσής του και αποστέλλοντάς την με e-mail στην επιχείρησή μας, και β) να προβεί στην καταβολή του τιμήματος και των εξόδων αποστολής, εφόσον τον βαρύνουν. Αν ο πελάτης εγκρίνει την παραγγελία μετά την πάροδο του 15μερου, η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί να αποδεχθεί και να εκτελέσει την παραγγελία ακόμη και αν ο πελάτης έχει πληρώσει. Στην περίπτωση όμως αυτή η επιχείρησή μας υποχρεούται να επιστρέψει στον πελάτη τα χρήματα που κατέβαλε.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάποιον από τους πιο κάτω τρόπους:

α) Με χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας του μέσα από τη φόρμα παραγγελίας του e-shop.

β) Με κατάθεση σε ένας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης μας, αναγράφοντας υποχρεωτικά ως αιτιολογία το πλήρες ονοματεπώνυμό του, ώστε να μπορεί να συσχετιστεί η παραγγελία του με την πληρωμή. Εν συνεχεία υποχρεούται να μας αποστείλει στο info@xaraderveni.com αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης στην τράπεζα προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραγγελία.

Οι λογαριασμοί αυτοί είναι οι εξής:

Τράπεζα Πειραιώς: GR1401720130005013021962085

Alpha Bank: GR7301401640164002340002391

Εθνική Τράπεζα: GR3001107110000071174347824

Eurobank: GR9302602380000210201286725

γ) Μέσω PayPal

δ) Μέσω Payment Link της Eurobank

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο πελάτης δεν έχει δικαίωμα υπαναχώρησης και επιστροφής του προϊόντος που αγόρασε, καθώς αυτό έχει κατασκευαστεί προσωπικά για εκείνον και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε στην παραγγελία του, σύμφωνα με το άρθρο 3ιβ περ. γ΄ Ν. 2251/1994.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Όλα τα κοσμήματα του e-shop μας καλύπτονται από 6μηνη εγγύηση επισκευής φθορών που προκαλούνται στο προϊόν από τη συνήθη χρήση του. Τέτοιες φθορές θεωρούνται π.χ. το σπάσιμο του κουμπώματος ή της αλυσίδας. Η εγγύηση επισκευής δεν καλύπτει φθορές και ζημιές που προκαλούνται από τη μη ορθή χρήση του προϊόντος.

Το μαύρισμα, η οξείδωση και η αλλοίωση του χρώματος ή της επιφάνειας ενός κοσμήματος δεν καλύπτονται από την εγγύηση, καθώς σχετίζονται με τη μη ορθή χρήση, φύλαξη και φροντίδα ενός κοσμήματος από τον πελάτη.

Ως εγγύηση θεωρείται η απόδειξη λιανικής πώλησης που παραλαμβάνει ο πελάτης με την αγορά του προϊόντος. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό ένα κόσμημα προς τεχνικό έλεγχο και επισκευή είναι η επίδειξη από τον πελάτη της απόδειξης λιανικής πώλησης και να μην έχουν παρέλθει οι έξι (6) μήνες της εγγύησης.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον είναι δυνατή η επισκευή του κοσμήματος, το πρόβλημα καλύπτεται από την εγγύηση και υπάρχει διαθεσιμότητα ανταλλακτικών στην αγορά.

Η επισκευή γίνεται με χρέωση του πελάτη ή δωρεάν ανάλογα με το είδος της φθοράς και την επισκευή που απαιτείται. Σε περίπτωση που γίνεται με χρέωση του πελάτη προηγείται σχετική ενημέρωσή του.

Για την επισκευή προϊόντος που καλύπτεται από την εγγύηση ακολουθείται η εξής διαδικασία:

1.- Ο πελάτης συμπληρώνει και στέλνει στο e-mail της επιχείρησής μας τη φόρμα με τίτλο «Αίτημα Τεχνικού Ελέγχου για Επισκευή», περιγράφοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει και επισυνάπτοντας έγχρωμες φωτογραφίες του προϊόντος και αντίγραφο της απόδειξης αγοράς του (εγγύηση).

2.- Η επιχείρησή μας αξιολογεί τα στοιχεία που της έστειλε ο πελάτης.

3.- Η επιχείρηση μας εγκρίνει ή μη την αποστολή σε αυτήν του προϊόντος προς τεχνικό έλεγχο, ενημερώνοντας σχετικά τον πελάτη με e-mail.

4.- Ο πελάτης αποστέλλει το προϊόν για τεχνικό έλεγχο στην παρακάτω διεύθυνση:

Χαρά Δερβένη, οδός Κουντουριώτου 9 και Μιαούλη, Τ.Κ. 15236, Πεντέλη Αττικής.

Τα έξοδα μεταφοράς προς την επιχείρησή μας επιβαρύνουν αποκλειστικά τον αποστολέα. Το προϊόν θα πρέπει να αποστέλλεται ως συστημένο. Η επιχείρησή μας δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία, απώλεια ή κλοπή που μπορεί να προκύψει κατά τη μεταφορά του προϊόντος.

5.- Η επιχείρησή μας διενεργεί τον τεχνικό έλεγχο και ενημερώνει τον πελάτη με e-mail για το εάν είναι δυνατή η επισκευή του προβλήματος και εάν αυτή θα γίνει δωρεάν ή με χρέωση του πελάτη, καθώς και για το κόστος επισκευής. Ο πελάτης θα πρέπει μέσω e-mail να συναινέσει ή μη στην επισκευή. Το χρονικό διάστημα της επισκευής είναι 30 εργάσιμες ημέρες από τη στιγμή παραλαβής του προϊόντος από την επιχείρησή μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση υπάρχει σχετική ενημέρωση του πελάτη.

Η επιστροφή των κοσμημάτων πραγματοποιείται με την εταιρεία ταχυμεταφορών SPEEDEX με χρέωση της επιχείρησής μας. To κόστος επισκευής, εφόσον υπάρχει, καταβάλλεται από τον πελάτη με τη μορφή αντικαταβολής στη μεταφορική εταιρεία κατά την επιστροφή του κοσμήματος.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΟΣ Ή ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

Η επιχείρησή μας ευθύνεται για κατασκευαστικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας του προϊόντος που πωλήθηκε και ο πελάτης έχει όλα τα δικαιώματα από τη διετή νόμιμη εγγύηση του άρθρου 5 του Ν. 2251/1994 και των άρθρων 534 επ. Α.Κ.

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγγράφων, των κειμένων, των αρχείων, των εικόνων, των φωτογραφιών, των γραφικών και του κώδικα που περιέχεται σε αυτή, καθώς και η γενική εικόνα της ιστοσελίδας, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της επιχείρησής μας και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού, κοινοτικού και διεθνούς δικαίου.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, διανομή και εκμετάλλευσή τους χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της επιχείρησής μας.

Η πρόσβαση και περιήγηση οποιουδήποτε στον παρόντα διαδικτυακό τόπο συνεπάγεται αυτομάτως αναγνώριση των παραπάνω πνευματικών δικαιωμάτων και αποδοχή και συμμόρφωσή του προς τους κανόνες προστασίας τους.

 

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούν οι καταναλωτές με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ρυθμίζονται από τους παραπάνω όρους. Διέπονται, επίσης, από το Διεθνές και το Κοινοτικό Δίκαιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διατάξεις για τις πωλήσεις από απόσταση του Ν. 2251/1994 περί Προστασίας των Καταναλωτών και του Π.Δ. 131/2003 για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, συμπληρώνει ή καταργεί τους παραπάνω όρους.

bottom of page